[PVE] Nature Fire (N F F F)

Ocen lub przedstaw talie do gry przeciwko komputerowi.

[PVE] Nature Fire (N F F F)

Postprzez lectru » 29 Lip 2010, 21:11

Witam - po tygodniu grania złożyłem takiego oto decka:
http://www.battleforge-polska.pl/karty/ ... 2547221883 :nature: :fire: :fire: :fire:

Gra mi się tą talią bardzo przyjemnie i bezstresowo ale czy wg. Was można coś ulepszyć lub wymienić? Zastanawia mnie generalnie sens posiadania [Fire Sphere] bo jak już buduje jednostki T4 to właściwie jest ona zbędna (pzrynajmniej w PVE) - może lepiej [Mark of the Keeper] wsadzić? Pytam bo nie znam (...jeszcze :D) większości kart a może warto by było coś dodać. Gram tą talią czasami rPVE - jak n razie do 6-7 poziomu - czy chcąc grać powyżej 7 potrzeba gruntownej przebudowy talii? Ubiegając ew. komentarze jestem świadom że do niektórych map na expercie pewne konkretne decki ułatwiają życie. Z góry dziękuje za Wasze sugestie :D
lectru

Nick w grze: Xionc
Dołączenie: 29 Lip 2010, 20:11
Punkty Wiedzy Battleforge: 0

Re: [PVE] Nature Fire (N F F F)

Postprzez LoganTheBadWolf » 29 Lip 2010, 21:52

Cóż skoro zaczynasz naturą, to po co ci [Makeshift Tower]? Zresztą jest raczej cienki. Lepiej wrzuć [Primal Defender]. Do tego [Ravage]. Masz [Surge of Light] a potem [Regrowth]. Nie widzę też sensu posiadania [Mindweaver], bo nie ba za bardzo sensu trzymać budynków wyżej niż T3, poza [Wordbreaker Gun]. Na te miejsca możesz wrzucić [Mark of the Kepper] i ewentualnie [Scythe Fiends], nie wiem. Na pewno wywal to, co ci powiedziałem.
LoganTheBadWolf

Nick w grze: LoganPL
Dołączenie: 18 Maj 2010, 18:18

Postprzez jjarcio2 » 29 Lip 2010, 22:42

zamiast wstawiania [Scythe Fiends] wsta [vielblood] za [fire stalker] albo [skyfire drake], to zalezy od mapy, bo jak masz sie przebijac przez mury to lepszy fire stalker, fire sphere sam uzywalem, z rootem daje dobre efekty albo rzucasz na budynki ktorymi nie masz sie czasu zajac np na rpve na respa.

to tyle odemnie. ktos bardziej doswiadczony cos jescze napewno doda :) wszystko zalezy ile chcesz wydac i co lubisz:)
Image
Awatar użytkownika
jjarcio2

Dołączenie: 03 Lip 2010, 23:04

Postprzez lectru » 30 Lip 2010, 00:03

Odnośnie [Makeshift Tower] to zdecydowanie lepiej wypada ta karta od [Primal Defender] w starciach z jednostkami typu ground (szczególnie S) - natomiast w starciach z jednostkami latającymi [Primal Defender] radzi sobie lepiej - to jak to w końcu z tymi wieżami w nature i fire - [Mortar Tower] rozsądniejszy wybór czy jak wieże to talia Ice?. Co do orba w tej nieszczęsnej wieży to raczej zaczynam je budować po wybudowaniu 2 orba, a jeśli potrzebuje wcześniej to stawiam [Shaman] i 2 lub 3 [Windweavers] i potem dobudowuje wieże. [Vileblood] wstawiony zamiast [Ravage], [Mark of the keeper] zamiast [Mindweaver]

Co do BFP to max 5k.
lectru

Postprzez jjarcio2 » 30 Lip 2010, 07:50

ja jak uzywalem wiezyczek to tylko na t3 miałem jedna i na wiekszosc map wystarczoało, pozniej i tak wypada juz miec talie pod mape(advance i expert), wiec jezeli to potrzebne to wtedy sobie wstawisz na t1/t2 :) MotK wystarczy na t1 zamiast wiez(ale nie sprzedawaj makeshifta). mozesz sobie wstawic [tower of flames] za fire stalkera albo skyfire drake-jak juz mowilem zalezy od mapy, vileblood robi robote i zasadniczo wystarczy:) mozna by jesce podmieniac duzo ale to spokojnie wystarczy-wez tylko charge up zwieksz na magma hunterach zeby nie bylo problemow na t3 .

http://www.battleforge-polska.pl/karty/ ... 8382471563
Image
Awatar użytkownika
jjarcio2

Dołączenie: 03 Lip 2010, 23:04

Postprzez n3cromanc3r » 30 Lip 2010, 08:30

jeju czy ludzie naprawdę nie potrafią robić map bez marka? bo co CI tak duże t2? wywal wieżyczkę wstaw [shrine of war] wywal [fire sphere] a wstaw [Cluster Explosion (fire)]

niech Cię nie zwiodą tak małe obrażenia, karta jest prze okrutna.... ja w moim bandit decku mam 2 affy i stawiam 2 shrine i gdzie nie pójdę to rzucam... gdy zużyje po jednym charge używam offering - grunt to tylko chodzić z miejsca na miejsce i łupać explosionem a niedobitków dobijasz wyrmami ;)
Awatar użytkownika
n3cromanc3r

Nick w grze: akur*amac
Dołączenie: 26 Lis 2009, 18:46
Punkty Wiedzy Battleforge: 6
Medale: 1
Artykuł [6/10] (1)

Postprzez CrazyYuan » 31 Lip 2010, 00:00

n3cromanc3r napisał(a): wstaw [Cluster Explosion (fire)]

nekro... pewien jesteś?
Hint: "No zaczynam się uzależniać od świata zewnętrznego...Boje się. Mam fobie cyberspołeczną. Ręce mi drżą jak piszę z kimś na gadu"
Tanthalas: "Każdy weźmie walizkę z kompem/lapka i kilka par spodenek(...) i będziemy grac :P"
Awatar użytkownika
CrazyYuan

Dołączenie: 05 Cze 2009, 19:10
Punkty Wiedzy Battleforge: 11
Medale: 2
Artykuł [9/10] (1) Artykuł [2/10] (1)

Postprzez n3cromanc3r » 31 Lip 2010, 08:13

jak najbardziej.

patrz jest grupka 20 wrogów, 351 obrazeń się dzieli na 20 ale zaraz jest wywoływana kolejna fala... i każdy który tam zebrał za 17 zada obrażenia za 351 - KAŻDY wróg.... dajmy przykład że jakimś cudem byli oni tak ściśnięci że każdy każdego bił, 20 * 351 = 7200 (!)... została jeszcze jedna fala (pamiętajcie że to się roznosi) i co najmniej znowu 20 jednostek sobie wybuchnie i zada obrażenia za 7200 - obliczenia z explosionem na u 0... ps ale to chyba też zadaje obrażenia latającym

PS2. z soulshatterem jest to bardzo niemiłe ;)
Awatar użytkownika
n3cromanc3r

Artykuł [6/10] (1)

Postprzez CrazyYuan » 31 Lip 2010, 09:01

A mi się wydaje, że w PvE na t4 jedynym problemem są masowe XL'ki, do czego rozwalania Cluster się kompletnie nie nadaje
Hint: "No zaczynam się uzależniać od świata zewnętrznego...Boje się. Mam fobie cyberspołeczną. Ręce mi drżą jak piszę z kimś na gadu"
Tanthalas: "Każdy weźmie walizkę z kompem/lapka i kilka par spodenek(...) i będziemy grac :P"
Awatar użytkownika
CrazyYuan

Dołączenie: 05 Cze 2009, 19:10
Punkty Wiedzy Battleforge: 11
Medale: 2
Artykuł [9/10] (1) Artykuł [2/10] (1)

Postprzez n3cromanc3r » 31 Lip 2010, 10:21

no tak i mozna zająć się XL-kami zamiast bawić się z małymi a poza tym jak jest dużo małych to XL-kom tez się troche oberwie ;) ale jest to bardziej taki lepszy [maelstrom] - nie jest konieczny.
Awatar użytkownika
n3cromanc3r

Artykuł [6/10] (1)

Postprzez lectru » 03 Sie 2010, 13:11

Dziękuje za wszystkie porady i sugestie - z racji braku neta będę mieć okazje do ich testowania dopiero dzisiaj :D i zobaczymy jak to wyglądać będzie w praniu.
lectru

Powróć do Talie PVE

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości